זה הזמן לעשות קפיצה קטנה לארגנטינה, הארץ שהביאה לעולם את מראדונה, מסי, הטלנובלות והצ׳ימיצ׳ורי. זה נכון שכשאומרים צ׳ימיצ׳ורי מיד עולה אסוציאציה של סטייק עסיסי במסעדת בשרים אותנטית, אבל האמת היא, שמלבד בשר, צ׳ימיצ׳ורי הולך פשוט מ-ע-ו-ל-ה עם כל מה שיצא משמן רותח. ניחשתם נכון – צ׳יפס בטטה, טבעות בצל או כל ירק אחר בציפוי פריך… הצ׳ימיצ׳ורי לוקח הכל רמה אחת למעלה.
מצרכים
- 1 צרור (גדול!) של פטרוזיליה, חתוך גס
- כפית אורגנו מיובש
- ½ פלפל אדום, חתוך גס
- ½ בצל קטן (סגול או רגיל), חתוך גס
- 2-3 שיני שום, קלופות וחתוכות גס (אם אתם חובבים שום – אפשר גם יותר)
- 2-4 כפות חומץ יין לבן (אפשר גם חומץ יין אדום או חומץ תפוחים)
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- קורט סוכר – אם צריך
איך מכינים?
- מניחים את עשבי התיבול בקערת מעבד המזון. מפעילים בפולסים קצרים, עד שהעשבים קצוצים אבל לא יותר מדי (אף אחד כאן לא חובב מיץ פטרוזיליה, נכון?) – אפשר גם לשים את כל המצרכים על קרש חיתוך גדול ולקצוץ דק דק בעזרת סכין חד. אבל חבל לעבוד קשה כל כך.
- מוסיפים את השום, הפלפל, האורגנו, הבצל והחומץ.
- טוחנים היטב ובהדרגה מוסיפים את השמן, עד שמתקבל מרקם של ממרח.
- טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם.
- אם חמצמץ מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר.
- מעבירים לקופסה ואם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן זית לכיסוי
- שומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה (הצ׳ימיצ׳ורי מחזיק עד 5 ימים)
איך מגישים?
בקערית קטנה, לצד המבורגר עסיסי או סטייק מפנק וכמובן -צ׳יפס הבטטה האהוב של אריסטו קראנץ׳.
אל תשכחו לחלוק עם אחרים. מוצ׳אס גראסיאס.