הרוטב הצרפתי הקלאסי עשה את כל הדרך מפרובאנס צרפת אל המטבח של מזרח התיכון. בעשור האחרון, הוא הוכיח כי הוא כאן כדי להישאר. אתם מכירים אותו מהמסעדות, מהמזללות, ועכשיו הגיע הזמן שתכירו אותו מהבית. בואו נהיה כנים, מדובר בגרסאות שונות של מיונז עם המון המון שום. כמה קשה זה כבר יכול להיות?
מצרכים
- 3 חלמוני ביצה
- 500 מ"ל שמן קנולה
- 50 מ"ל שמן זית
- 1 כף שום כתוש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ לימון סחוט מ-1 לימון
- 1 כפית טבסקו אדום
- 1 כפית מלח
איך מכינים?
- מכניסים למיקסר את החלמונים, ותוך כדי ערבול מתחילים להזליף באיטיות את שמן הקנולה, ולאחר מכן את שמן הזית, עד שמקבלים תערובת אחידה.
- ממשיכים לערבב ומוסיפים את שאר המרכיבים עד לקבלת רוטב מתובל בעל מרקם אחיד.
- מכניסים לקופסא ושומרים במקרר. הרוטב מחזיק מעמד עד 48 שעות במקרר. זהו, כמה קל ככה טעים.
איך מגישים?
הולך מצויין עם הצ'יפס בטטה שלנו…