חיכיתם כל כך הרבה זמן לערב ספורט עם חברים, האדרנלין בשמיים, הבירות במקרר, וזה בדיוק הזמן לפנק אותם (ואת עצמכם) בתוספת האולטימטיבית לחוויה – צ׳יפס בטטה! ההכנה מהירה (בתנור, בגריל או בטיגון עמוק) והטעם… תענוג. ואם כבר שדרגתם, קבלו מתכון פשוט וקל למטבל צ׳ילי מתוק איכותי וטעים, שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
מצרכים
- 8 פלפלים יבשים חריפים
- 1 כפית שטוחה של מלח גס
- ½ כוס סוכר (חום או לבן)
- ½ כוס חומץ תפוחים
איך מכינים?
- קוצצים את הפלפלים דק דק (אם אתם בעניין של חריף – השאירו את הגרעינים).
- מעבירים את הפלפלים לסיר יחד עם שאר המצרכים, מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות עד שהסוכר נמס ונוצר מעין סירופ.
- מעבירים את הרוטב החם לצנצנת זכוכית נקייה, מחכים שיתקרר ולאחר מכן סוגרים את הצנצנת עם הפקק ומכניסים למקרר. לאחר הקירור הרוטב מסמיך.
איך מגישים?
מכינים צ׳יפס בטטה של אריסטו קראנץ׳ ומגישים בקערה.
שמים צנצנת של רוטב צ׳ילי מתוק ביתי ליד.
טובלים… והשאר היסטוריה.