למרות תדמית הג׳אנק פוד, תתפלאו לשמוע שקטשופ הוא דווקא רוטב לגמרי ידידותי למשתמש. העגבניות, שהן הרכיב העיקרי בו, עשירות בליקופן ונוגדי חמצון. אמנם התרגלנו לבקבוקים התעשייתיים, אבל הגיע הזמן להיזכר בגרסת עשה-זאת-בעצמך. קל, פשוט, ממכר, והולך פשוט מצוין עם צ׳יפס הבטטה שלנו.

 

מצרכים

  • 1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד (רצוי מזן "תמר")
  • צרור עלי טימין
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ מלח
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 2 כפיות סוכר
  • מעט טבסקו (לא חובה)

 

איך מכינים?

  1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.
  2. אופים את העגבניות כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.
  3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים (אם אתם בעניין של מרקם חלק – תוכלו להעביר דרך מסננת דקה).
  4. חובבי החריף – זה הזמן להוסיף מעט טבסקו.
  5. מעבירים לקופסא ושומרים במקרר. הקטשופ מחזיק מעמד בין 4-7 ימים במקרר.

 

איך מגישים?

עם צ׳יפס בטטה או רגיל וטבעות בצל…